07.12.2022

Pusse opp? Her er elektrikerens tre beste tips

Gode forberedelser og planlegging er viktig for at oppussingen skal gå som forventet. Ved å være tidlig ute med å engasjere elektriker kan du oppnå mange fordeler i opppussingsprosjektet ditt.

1. Inkluder elektrikeren tidlig

Det er lurt å involvere elektriker tidlig i oppussingsprosjektet fordi det åpner en verden av muligheter. Det kan for eksempel gi deg muligheter for innfelte lamper, skjulte ledninger og varmekabler i gulvet.

Skjult anlegg hever helhetsinntrykket på sluttresultatet.

Åpen løsning med synlige ledninger kan se litt halvferdig ut – og det ønsker man naturligvis ikke når man har brukt både penger, tid og energi på å pusse opp.

styring av varme

2. Smarte og fine løsninger

Er du tidlig ute med planlegging åpner det seg for mange spennende løsninger i prosjektet.

– Smart styring med app, kan kanskje være en grunn for noen.
– Smarte plassering av stikkontakter/lysbrytere og god planlegging av belysning.
– Varme i gulvet, istedenfor tradisjonelle panelovner.

3. La fagfolk gjøre jobben

Det er ingen enkel oppgave å ta fatt på alene. Derfor kan det være verdifullt å få en fagkyndig til å komme på befaring for å kartlegge dine behov.

Nesten alt elektrisk arbeid som skal utføres lovlig og forsvarlig i dag, krever besøk av en elektriker. Dersom det eventuelt skulle oppstå en situasjon, er det viktig at det finnes dokumentasjon på det utførte arbeidet.

Å vente lenge med å inkludere elektrikeren kan i verste fall føre til at man må gjøre dobbelt arbeid, noe som både tar tid og koster penger. I noen prosjekter må både vegger og gulv åpnes på nytt for å gjøre om på arbeid som kunne vært unngått ved å planlegge bedre i første omgang.

Med god planlegging sammen med elektriker slipper å gjøre om på ting senere.

Fra januar 2022 ble det endringer i avhendingsloven – loven for salg av bolig.

Den viktigste endringen der er at boliger ikke kan selges “som den er”, men må dokumenteres av boligselger. For deg som boligeier er det derfor viktig å benytte fagfolk som dokumenterer at arbeidet er gjort forskriftsmessig.

Les mer her

Vi hjelper deg

Skal du pusse opp og ønsker smarte og trygge elektriske installasjoner? Kontakt oss, og vi kan gi deg gode råd.