BoligBelysning

Ulike ting å tenke på når hjemmet skal lyssettes

Når du skal velge belysning er det viktig å tenke gjennom hva rommet skal brukes til og hvilket behov det er for belysning.

Vi nordmenn er opptatt av lys, spesielt i vinterhalvåret.

Tenk på hva slags lys du trenger. Er det utendørsbelysning, eller trenger du mer lys i stua? Skal det lyse opp eller ned, og hvilken funksjon skal belysningen ha?
Markedet flommer over av ny teknologi og nye produkter. Vi hjelper deg å velge i jungelen av lyskilder. Du kan kjøpe en så fin lampe du bare vil, men hvis den ikke gir det lyse rommet har behov for, hjelper det lite at den er fin å se på. Da kan du fort ende med å ikke bli fornøyd.

Skap en god opplevelse inne

Målet vil alltid være å skape en helhetlig stil og opplevelse gjennom hele boligen, blant annet ved å begrense utvalget av downlights og spotter. Uavhengig om man har en stor eller liten bolig, er det fint at teknisk belysning og dekorative lamper utfyller hverandre.
Bruker vi lampene til det de er best til, kan de berike interiøret og skape vakre kontraster mellom lys og skygge.

Et hardt lys gir skygger med skarpt definerte kanter. Et mykt lys gir skygger med mer utydelige overganger mellom lys og skygge.

Mens vi gjerne velger varmere lys til stua, krever et kjøkken ofte kjøligere og klarere lys. Det er imidlertid fint å tenke på muligheter for variasjon, for selv om kjøkkenet er et arbeidsrom er det også mye hygge forbundet med rommet. Det er her vi lager mat, men det er også her vi spiser hyggelige middager, skravler over en kopp kaffe og barna gjør lekser.

Funksjonell utebelysning

Utebelysning er funksjonell, stemningsfull og gir trygghet.
Utebelysning sørger for at oppkjørselen blir godt synlig, at du ser gangstien til ytterdøren og kan fi nne nøkkelhullet for å låseopp. En sensommerkveld kan du bli sittende ute lenge med en bra bok eller drikke et glass vin med venner, og se dem i øynenemens dere snakker.
Med den riktige utebelysningen får du større glede av hagen eller uteplassen, også innenfra.

Vi hjelper deg!

Kontakt oss gjerne for hvordan du kan få best belysning i hjemmet.